Waga produktu: 0.25 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 6.50 PLN
Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku.

 


Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec.

Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu.

Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki:

Kraj: Brazil
Region: Mantiqueira de Minas
Odmiana: Red i Yellow Catuaì
Metoda obróbki: Natural
Wysokość: 1150 m n.p.m.
-----------------------------
Kraj: Honduras
Region: Marcala
Odmiana: Red Catuaì
Metoda obróbki: Natural
Wysokość: 1550 m n.p.m.
Polecamy